KÖPVILLKOR

Köpvillkor

Linje

Beställning
När du beställer en vara från Röntgen.nu får du en orderbekräftelse via mail. Är det något fel på beställningen så kontaktar du oss via mail, info@rontgen.nu.

Leverans
Vi anlitar Posten AB för leverans av alla våra varor. Ditt paket levereras till den uppgivna leveransadressen. Vi levererar normalt dina varor till dig inom 30 dagar. Vi kan även leverera till övriga länder i Europa.

Priser
Alla priser är i svensk valuta och inklusive 25 % svensk moms vid fakturering. Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, skatteändringar, tull, avgifter, valutaförändringar eller feltryck i prislistan.

Fraktpriser
Du ser inte ditt fraktpris i din beställning, denna kostnad tillkommer på fakturan. Vi försöker alltid skicka varorna på bästa sätt.

Betalning mot faktura med 30 dagars kredit
Vi erbjuder dig som företagskund (företag, landsting) möjligheten att handla mot faktura med en kredittid på 30 dagar. En fakturakostnad på 50 kr tillkommer på fakturan.

• Du anger dina kunduppgifter i beställningsformuläret.
• I samband med att du skickar beställningen samtycker du till våra kontroller.
• Fakturan kommer efter att varan levererats.
• Betalningsfristen är vanligtvis 30 dagar, särskilda villkor kan vara tillämpade.
• Om man inte betalat i tid skickar vi en påminnelse och måste då ta ut en påminnelseavgift för att täcka kostnader.

Garantivillkor
Vi lämnar garanti enligt respektive leverantörers villkor.

Ångerrätt
Ångerrätten skiljer sig hurvida man är företag eller privatperson. Vad som är gemensamt är att produkten skall vara i säljbart skick med oskadad förpackning. Produkten får inte vara specialbeställd eller specialtillverkad för dig som kund.

Privatperson
Som privatperson har du en generell lagstiftad 14 dagars ångerrätt från det att du har tagit emot en vara som har skickats till dig. Vid intresse att inhandla produkter som privatkund kontakta oss för mer information.

Företagskunder
Retur får ske inom 10 dagar från leveransdagen under förutsättning att produkten återlämnas i oskadat och obrukat skick i obruten originalförpackning. Läs gärna mer om distans och hemförsäljningslagen på konsumentverkets hemsida: www.konsumentverket.se. Varan skall returneras med originalförpackning och i väsentligen oförändrat skick. Du står för returfrakten vid åberopande av ångerrätt.

Öppet köp
Vi lämnar öppet köp i 14 dagar. Vi accepterar retur mot full återbetalning av varan exklusive fraktkostnader och eventuell fakturakostnad. För att åberopa öppet köp får produkten inte vara öppnad, använd eller förstörd. Öppet köp gäller endast privatpersoner, inte företagskunder.
För företagskunder får retur ske inom 10 dagar från leveransdagen under förutsättning att produkten återlämnas i oskadat och obrukat skick i obruten originalförpackning.

Fel produkt har levererats
Vi kan naturligtvis göra fel ibland. Om vi har skickat fel vara till dig och det skiljer sig mot ditt leveransbesked och din order så tar vi det fulla ansvaret för att detta rättas till. Vi står för alla eventuella kostnader detta innebär. Returförfrågan måste göras inom 10 dagar från det att du mottagit den felaktiga leveransen. Varan skall returneras med originalförpackning och oanvänd i obruten förpackning.

Returnera varor

 1. Skicka ett mejl till info@rontgen.nu och meddela att du vill returnera en vara. Skriv om returen gäller något av följande:
  • Retur enligt ångerrätten (distanslagen) eller enligt öppet köp.
  • Retur på grund av felleverans.
  • Retur på grund av trasig vara.

  Skicka med dina kontaktuppgifter ifall vi behöver kontakta dig. Observera att alla varor som returneras enligt distanslagen eller öppet köp måste returneras med originalförpackning och oanvänd i obruten förpackning, du ansvarar själv för returkostnaden.

 2. Därefter sänder du tillbaka varan till KBF Röntgen Gorup AB, Bankgatan 8c, 313 50 Åled. Skicka med en kopia på fakturan, skriv gärna med en felbeskrivnig eller annan nyttig information för oss och bifoga i paketet.
 3. Emballera varan ordentligt. Vid skada på grund av dåligt emballerade varor står du som kund för eventuella kostnader.
 4. Lämna returen till Posten eller dess ombud.
 5. När vi mottagit varan kontrollerar vi den samt kontrollerar att varan uppfyller de gällande returreglerna.
 6. Efter eventuella avdrag för returfrakt och eventuella överenskomna prisavdrag krediteras beloppet. Önskar du återbetalning meddelar du oss dina bankdetaljer, bankens namn, clearingnummer samt kontonummer.

Fel på en vara
Vi tillämpar självfallet konsumentköplagen. Enligt konsumentköplagen har du tre år på dig att reklamera ett ursprungligt fel på en vara.

Sexmånadersregeln
För att säljaren ska ansvara för felet på varan krävs att felet är ursprungligt, det vill säga att den fanns redan när du köpte varan eller när den levererades till dig. Fel som visar sig inom sex månader anses alltid vara ursprungliga fel. Dessa fel måste säljaren åtgärda utan kostnad för dig. Säljaren behöver dock inte ta ansvar för felet om han kan bevisa att du har orsakat det, till exempel genom att inte ha följt skötselanvisningar eller vanvårdat varan. Efter sex månader är det du som ska visa att varan hade ett ursprungligt fel.

Falska beställningar
Vi samarbetar med polisen och samtliga falska beställningar eller bedrägeriförsök polisanmäls. KBF Röntgen Group AB lämnar all information till polisen för att vara behjälplig vid utredningen.